Za našeg klijenta iz Impulsa maksimalnih 200.000 kn bespovratno!

Iz “Impulsa” za našeg klijenta Superius d.o.o. iz Pule ishodili smo maksimalnih 200.000 kn bespovratno za razvoj novog softvera!

U Ministarstvu poduzetništva i obrta danas su svečano potpisani Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava iz programa Poduzetnički impuls za mjeru „Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti“, koju je provela Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). Poduzetnicima u uslužnim djelatnostima dodijeljeno je ukupno 4,16 milijuna kuna, a potporu je ostvario 41 projekt.

U prvom krugu natječaja „Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti“ najviše dobitnika potpora bavi se uslugama iz područja informacija i komunikacija, zatim održavanja i popravka motornih vozila te djelatnosti pružanja smještaja i pripreme i usluživanja pića. Među dobitnicima je i 13 žena poduzetnica i 9 poduzetnika početnika. Prosječna vrijednost potpore iznosi nešto više od 101 tisuću kuna, a najviše poduzetnika će ju uložiti u nabavku nove opreme, računala te razvojno istraživanje.

U tijeku je i drugi krug natječaja sufinanciranje projekata poduzetnika i obrtnika iz programa Poduzetnički impuls 2015. Riječ je o tri nova javna poziva ukupne vrijednosti gotovo 14 milijuna kuna namijenjenih jačanju konkurentnosti prerađivačke industrije, jačanju konkurentnosti uslužnih djelatnosti te sudjelovanju poduzetnika i obrtnika na inozemnim sajmovima.

Za jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije u novom je krugu osigurano 8,37 milijuna kuna, a poduzetnici mogu ostvariti potporu od 50 tisuća do 400 tisuća kuna. Za jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti mikro i malim poduzetnicima te obrtnicima na raspolaganju je 5 milijuna kuna, a otvoren je i natječaj za sudjelovanje poduzetnika i obrtnika na međunarodnim sajmovima i sličnim manifestacijama.

Prijave za dodjelu bespovratnih sredstava za jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije, jačanje uslužnih djelatnosti i sudjelovanje na inozemnim sajmovima zaprimat će se od 20. srpnja do 3. kolovoza 2015.

 

Izvor. minpo.hr

Za našeg klijenta iz "Impulsa" maksimalnih 200.000 kn bespovratno!

Datum: 17.7.2015.